Logo [Lounakirjastot]
fiilis-palvelut-kirjallisuus1.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

kirjallisuus ja lukeminen

Louna-kirjastoissa edistetään lukuharrastusta monin tavoin: järjestetään lukupiirejä ja -kampanjoita, kirjailijavierailuita ym. kirjallisuustapahtumia. Tarjotaan lukuneuvontapalvelua ja kotipalvelua sekä kerätään tilauksesta esim. kouluille kirjapaketteja. Lisäksi pidetään yllä lasten ja nuorten lukuharrastusta lukudiplomin, satupassin ja kirjastossa pidettävien opetustuokioiden avulla. Koulujen ja kirjastojen yhteistyöllä on pitkät perinteet ja yhteistyön muotoja kehitetään koko ajan.

Järjestelmällisellä ja ammattitaitoisella kokoelmien hoidolla on tärkeä merkitys lukemisharrastuksen tukemisessa.

Tietokirjallisuus on luokiteltu kirjastojen hyllyihin Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän mukaisesti. Kaunokirjallisuuden sisällä suomenkielinen kertomakirjallisuus on kirjastoissa osin jaettu genrejen mukaisesti. Eri kirjastoissa on käytössä hieman toisistaan eroavat genrejaottelut. Kaikissa Lounakirjastoissa käytetään genrejä Fantasia- ja tieteiskirjallisuus ja Eräkirjallisuus, lisäksi on käytössä esim. seuraavia genrejä: Romantiikka, Jännitys/Dekkarit/Rikos, Sotakirjat, Novellit ja kertomukset, Kaskut ja vitsit,  Kauhukirjallisuus ja Hevoskirjat.

Kirjastoihin hankitaan jonkin verran myös vieraskielistä kirjallisuutta.

 

Etsitkö luettavaa?

Forssan kaupunginkirjastolla on aloitettu lukuneuvojapalvelu, jossa asiakkaat saavat mieltymystensä mukaan räätälöityjä kirjavinkkejä. Asiakas voi valita joko sähköpostitse lähetettävän vinkkilistan, kirjastosta noudettavan kirjapaketin tai voi varata ajan henkilökohtaiseen lukuneuvontakeskusteluun. 

Kirjastoon voi ottaa yhteyttä sähköisellä lomakkeella. Vastauksen saa kolmen arkipäivän kuluessa. 

 

Kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyviä linkkejä

Kirjasampo - kirjallisuuden kotisivu
Lukukeskus
Suomalaisia kirjablogeja - linkkilista

 
Sivua muokattu: 18.01.2017