Logo [Lounakirjastot]

• In English
  • Suomeksi

ajankohtaista

Tältä sivulta löydät tietoja Louna-kirjastojen lapsille ja nuorille suunnatuista tapahtumista sekä yleisempiä uutisia lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyen.

Lukuviikko 2018

Lukuviikkoa vietetään tänä vuonna 16. - 22.4. teemalla Mun tarina, joka kannustaa kertomaan omasta taustasta tarinan ja kirjallisuuden keinoin. Lukuviikko on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen lapsia ja nuoria lukemaan innostava tapahtuma, jonka perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Tapahtuman järjestäjä on Lukukeskusja Lukuviikko -sivulta löytyy tuttuun tapaan kattava paketti ilmaisia materiaaleja, kirjoitusvinkkejä ja kilpailuja sekä tietoa ja vinkkejä tapahtumien järjestämiseen. Tänä vuonna oppituntivinkit johdattavat mm. lavarunouteen, spoken wordiin ja laululyriikkaan. Lukuviikon aikana yläkoulu- ja lukioikäisille käynnistetään myös suuri Mun tarina -kirjoituskilpailu.

Teemaviikolla koulut, kirjastot, kirjakaupat, kustantajat ja muut yhteistyökumppanit juhlistavat lukemista erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla. Seuraa siis kirjastosi ilmoittelua ja Lukukeskuksen Tapahtumakalenteria ja osallistu tapahtumiin!

TAMMELAN KIRJASTON SATUTUOKIOT

Talvilomaviikolla 2.3.18 ei ole satutuokiota Tammelan kirjastossa, mutta muuten satutuokiot perheen pienimmille jatkuvat perjantaisin klo 10:00. Tervetuloa kuuntelemaan tarinoita ja loruja!

JOKIOISTEN KIRJASTON SATUTUNNIT

Tervetuloa kirjaston satutunneille.
Satutuntien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivultamme.

Forssan kirjaston satutunnit

Kaupunginkirjaston satutunnit yli 3-vuotiaille lapsille järjestetään lauantaisin klo 11 alkaen pääkirjaston satuhuoneessa. Satutäteinä toimivat Irma ja Marita.

Tarkempi aikataulu lötyy Tapahtumat-sivulta ja kirjaston facebookista.

Kirjasammon kirjahyllyt ja Louna-kirjastot

Kirjasampo on kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, josta on helppo löytää lukuvinkkejä. Kirjasammossa voi mm. selata romaaneja genren mukaan, jos haluaa lukea jonkin tietyn genren kirjoja. Kirjasammosta löytyy myös kirjahyllyjä, joihin on koottu kirjoja eri aiheista. Myös Louna-kirjastoilla on oma tili ja tilin alta löytyy jo jonkin verran erilaisia kirjahyllyjä, mm. peli-aiheisista kirjoista ja kauhukirjoista yläkoululaisille. Louna-kirjastojen kirjavinkkihyllyt löydät täältä.

APARAATTISAARI-PELI

Aparaattisaari on tarinallinen oppimisympäristö, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2016) tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin.
Oppimisympäristö muodostuu Aparaattisaari-pelistä ja toiminnallisia tuokioita sisältävistä tarinoista. Osallistavat tarinat syventävät pelissä avattuja teemoja.

Pelaa osoitteessa:

Sivua muokattu: 12.04.2018