Logo [Lounakirjastot]
kassit.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

tietokoneeN käyttösäännöt Jokioisten kirjastossa

(Kirla 27.8.2014 § 9) muokattu 18.6.2018.

TIETOKONEEN KÄYTTÖ KIRJASTOSSA

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä kiinteässä verkossa olevia tietokoneita ja muita laitteita.

Laitteiden käyttö on maksutonta.

Tulostaminen on maksullista. Hinnat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Tietokoneiden käyttöön vaaditaan kirjaston asiakkuus. Koneille kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla (verkkokirjastotunnukset).

Tietokoneissa on varauksia ja käyttöä valvova ja tallentava ohjelmisto eBooking. Tietokoneiden käyttöaika voidaan varataan etukäteen. Kirjasto määrittelee ajanvarauksen ehdot. Vapaan koneen voi ottaa käyttöön ilman varaamista. Ebookingin henkilörekisteri- ja tietojärjestelmäselosteet voi lukea kirjaston internet-sivuilla tai pyytää nähtäväksi asiakaspalvelusta.

Koneille on asennettu ohjelmat valmiiksi, asiakkaat eivät saa asentaa muita ohjelmia eivätkä muuttaa tietokoneiden asetuksia. Tietokoneita ja niihin kytkettyjä laitteita tulee käsitellä asianmukaisesti. Käyttäjän tulee noudattaa tekijänoikeussäädöksiä sekä muita Suomen lakeja. Muita käyttäjiä ja kirjaston toimintaa häiritsevät toimintatavat ja käyttäytyminen ovat kiellettyjä.

LANGATON INTERNET-YHTEYS

Kirjastossa on asiakaskäytössä ilmainen langaton Internet-yhteys. Langatonta yhteyttä voi käyttää esimerkiksi omalla kannettavalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. 

KÄYTTÖOIKEUDEN MENETTÄMINEN, KORVAUSVELVOLLISUUS JA HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN

Tietokoneiden ja -verkkojen käyttöoikeuden voi menettää määräajaksi, jos ei noudata näitä käyttösääntöjä.

Käyttäjä on korvausvelvollinen epäasiallisesta käytöstä johtuvasta koneen rikkoutumisesta. Kirjasto ei vastaa vahingoista, joita asiakkaalle aiheutuu laitteiden toimintahäiriöstä. Asiakas vastaa itse käsittelemiensä tietojen salassa pysymisestä. Kirjasto ei vastaa niistä vahingoista, joita kirjaston laitteilla tai verkoissa on aiheutettu kolmannelle osapuolelle.

Tietokoneen tai -verkon käyttäjän on tarvittaessa esitettävä todistus henkilöllisyydestään.

 
Sivua muokattu: 18.06.2018