Logo [Lounakirjastot]
kassit.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Kirjasto vinkkaa

 

komisariopalmunerehdys.jpg

Nimi: Komisario Palmun erehdys
Tekijä: Waltari, Mika
Julkaisuvuosi: 1940

 
 

Jo lapsena olin kovin kiinnostunut dekkareista. Kahmin kirjastosta käsiini kaikki Neiti Etsivät ja myöhemmin Agatha Christiet. Kun sain käsiini Waltarin Komisario Palmun erehdyksen, olin myyty.

Waltari kertoo kirjassaan dekkaritarinan lisäksi paljon muutakin. Ajankuva Helsingistä taustalla kiehtoi, mutta minusta kirjassa oli erittäin mielenkiintoiset roolihahmot, juoni oli rakennettu hyvin ja ennen kaikkea, kirjasta ei puuttunut myöskään huumoria. Tarinan yksi kantava hahmo, Bruno Rygseck, oli hyvin vahvasti läsnä, vaikkakin oli jo kirjan alkumetreiltä murhan uhri. Komisario Palmu on älykäs, vaikkei olekaan niin kirjanoppinut, kuin nuori apulaisensa. Palmu ja hänen kaksi apulaistaan muodostavat hienon kolmikon, jotka jokainen taholtaan täydentävät toisiaan.

Olen palannut kirjan pariin useasti myöhemminkin ja aina se saa yhtä hyvälle tuulelle.

Kirjasta on tehty myös elokuva, joka noudattaa käsikirjoitukseltaan tiukasti kirjan tarinankulkua ja minusta Kassila on onnistunut elokuvassa yksinkertaisesti ihan täydellisesti.

Maria Malmström
Maria Malmström on koulutukseltaan artesaani-puuseppä ja insinööri. Tammelan Kaukjärvi on hänen synnyinkotipaikkansa ja hän asuu edelleen Tammelassa.
Hän sai mieheltään lahjaksi nukkekodin, ja siitä alkoi kaikki vapaahetket täyttävä harrastus. Oleellisinta harrastuksessa ei ole suinkaan nukeilla leikkiminen vaan käsillä tekeminen. Vuosien varrella Maria on tehnyt ohjeita useisiin kansainvälisiin nukkekotilehtiin ja lisäksi hän pitää omaa nukkekotiblogia.

 

suomi100-vinkit.jpg

Suomi 100
Louna-kirjastojen kokoamat itsenäisyyden ajan kirjallisuuden lukijavinkit ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa.

 
 

« Takaisin
« Kaikki Suomi 100 -kirjavinkit

 
Sivua muokattu: 14.03.2018