Logo [Lounakirjastot]
kassit.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Kirjasto vinkkaa

 

img-20170307-124428-resized-20170307-124448034510819692.jpg

Nimi: Koko kaupungin Vinski
Tekijä: Aapeli
Julkaisuvuosi: 1954
Kategoria: Lasten kirjat

 
 

Nämä lukemani kirjat ovat molemmat tehneet minuun vaikutuksen jo lapsuudessa ja molempiin olen palannut uudelleen aikuisiällä. Olen huomannut, että kumpikin on vain parantunut ajan saatossa!

Sain käsiini pikkutyttönä Aapelin kirjoittaman kirjan Koko kaupungin Vinskistä ja lukukokemus muistuu mieleeni vieläkin. Voiko olla mitään niin jännittävää kuin näkymättömyyspulveri? Ja mitä kaikkea Vinski sen avulla saattoikaan ratkaista!

Kirjan tarinassa pieni Hömpstadissa asuva poika ostaa apteekista näkymättömyyspulveria, jonka avulla hän pystyy kulkemaan seinien läpi, näkee asioita ja pääsee puuttumaan tilanteisiin, joihin muuten ei kykenisi. Juonta paljastamatta, Vinskin elämästä tulee jännittävää! Hyväntahtoinen apteekkari on hahmona myös mieleenpainuva. Kerronta on leppoisaa ja nautin jo lapsena siitä, että kirjassa elettiin ”vanhaa aikaa”. Eli minun silmissäni 1980-luvulla viisikymmenluvun puolivälihän oli jo melkoista historiaa!

Olen myöhemmin lukenut kirjan myös lapsilleni ja menestys on ollut yhtä hyvä. He ovat kuunnelleet tarinaa myöhemmin vielä äänikirjanakin. Muistan että kirjasta tehty tv-elokuva oli myös hauska ja eritoten apteekkaria esittävän Tarmo Mannin rooli on jäänyt mieleeni.

Ainut harmitus kirjan lukemisen jälkeen oli se, ettei tuota pulveria saanut oikeasti mistään!

Maria Malmström
Maria Malmström on koulutukseltaan artesaani-puuseppä ja insinööri. Tammelan Kaukjärvi on hänen synnyinkotipaikkansa ja hän asuu edelleen Tammelassa.
Hän sai mieheltään lahjaksi nukkekodin, ja siitä alkoi kaikki vapaahetket täyttävä harrastus. Oleellisinta harrastuksessa ei ole suinkaan nukeilla leikkiminen vaan käsillä tekeminen. Vuosien varrella Maria on tehnyt ohjeita useisiin kansainvälisiin nukkekotilehtiin ja lisäksi hän pitää omaa nukkekotiblogia.

 

suomi100-vinkit.jpg

Suomi 100
Louna-kirjastojen kokoamat itsenäisyyden ajan kirjallisuuden lukijavinkit ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa.

 
 

« Takaisin
« Kaikki Suomi 100 -kirjavinkit

 
Sivua muokattu: 14.03.2018