Logo [Lounakirjastot]

• In English
  • Suomeksi

Kirjastotilat avataan 1.6.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kunnat voivat avata kirjastotilat 1.6. alkaen. Kirjastopalveluiden avaaminen tapahtuu kuitenkin hallitusti ja asteittain asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistaen.

Aukioloajat

Louna-kirjastot avataan kesäaukioloaikoja noudattaen:

Kirjastoautot aloittavat liikennöinnin reittiaikataulujen mukaisesti:

Tammelan omatoimikirjasto on käytettävissä supistetuin aukioloajoin.

Forssan kirjaston kahvila palvelee kesällä Kehräämön Piipputerassilla. Kirjastotalon Näyttelytila Vinkkeli on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Forssan Luontomuseon avaamisesta ilmoitetaan erikseen verkkosivuilla (luontomuseo.fi).

Palvelut

Aineistoja voi valita normaalisti hyllyistä. Aineiston varaamisessa suosittelemme verkkokirjaston käyttöä. Myös lainauspalvelut ovat käytettävissä normaalisti. Nyt on aika palauttaa erääntyneet lainat. Maksutapahtumissa suosimme korttimaksua.

Asiakaspalvelutilanteet hoidetaan niin, että tiloissa vietetty aika on mahdollisimman lyhyt ja turvavälejä noudatetaan. Henkilökohtaista opastamista vaativia palveluita ei anneta, esim. laiteopastukset. Yleisötyöasemista vain osa on käytettävissä. Tulostamista, kopiointia ja skannaamista voi tehdä omatoimisesti. Lasten yhteiskäyttöiset pelit, lelut ja iPadit eivät ole käytössä.

Turvallisuuden varmistaminen

Koronavirustartuntojen ehkäisemisessä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, jonka mukaan

• julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
  • tarpeettomia lähikontakteja suositellaan välttämään
  • turvaetäisyyksiä (1-2 m) ja hygieniasuosituksia tulee noudattaa
  • yleisötilaisuuksissa on voimassa 50 henkilön enimmäisosallistujamäärä

Kirjastotiloista on vähennetty kalustusta turvavälit huomioiden. Kirjastoautossa voi asioida vain muutama henkilö kerrallaan. Yleisökäytössä olevia laitteita puhdistetaan tehostetusti, siivousta on tehostettu ja asiakkaiden käyttöön on varattu käsidesiä.

Asiakas voi halutessaan käyttää omaa kasvomaskia tai hengityssuojainta muiden ja itsensä suojaamiseksi. Henkilökunta käyttää työssään suojakäsineitä sekä tarvittaessa hengityssuojaimia tai kasvovisiiriä.

Turvallisiin tapaamisiin kirjastossa!

Muistathan, että myös e-aineistot ovat edelleen käytössäsi!
Seuraa myös kirjastojen someviestintää.

29.05.2020 Louna-kirjastot

Tammelan kirjastoon pääsee nyt omatoimisesti

Tammelan kirjasto toimii 2.1.2020 alkaen omatoimikirjastona. Tällöin kirjastossa voi asioida ko 7-21. Omatoiminen käyttö edellyttää, että asiakas hakee käyttöoikeuden kirjallisesti Tammelan kirjaston asiakaspalvelusta. Käyttöoikeuden saadakseen asiakkaalla pitää olla Louna-kirjastokortti sekä siihen liitetty pin-koodi (salasana).
Tutustu Tammelan omatoimikirjaston käyttösääntöihin.
Kirjaston asiakaspalveluajat pysyvät entisinä: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, talviaikana la 10-13. Tällöin ovet ovat auki eikä omatoimista kirjautumista tarvita.

Tammelan kirjasto on muuttanut

Tammelan kirjasto on muuttanut uusiin tiloihin kunnantalon ensimmäiseen kerrokseen. Kirjaston osoite on Hakkapeliitantie 2. Uudessa kirjastossa on tilaa noin kaksinkertaisesti entiseen verrattuna. Nyt kirjastossa on mm. monitoimitila, hiljainen tila ja nuorten oma tila. Asiakkaiden käytettävissä on myös kaksi automaattia, joilla voi lainata, palauttaa, uusia lainoja ja tarkistaa oman tilanteensa.
Kirjaston asiakaspalveluajat ovat samat kuin ennen: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, ja talviaikana la 10-13.

Louna-kirjastoilla uusi Verkkokirjasto

Olemme ottaneet käyttöön kansallisen Finna-asiakasliittymän verkkokirjastona helmikuussa 2019, sen osoite on: https://louna.finna.fi/

Vanha verkkokirjasto toimii toistaiseksi, mutta selainten kirjanmerkit kannattaa siirtää ohjaamaan uuteen verkkokirjastoon.

Kirjastokortti mukaan

1.11. 2018 alkaen lainaus vain kirjastokortilla uuden tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
Vinkki: voit lainata myös puhelimella, kun kirjaudut kirjastokortin ja pin-koodin avulla verkkokirjastoon. Tällöin saat esiin kirjastokorttisi viivakoodin, jota voit käyttää lainauksessa.

Sivua muokattu: 29.05.2020