Logo [Lounakirjastot]
fiilis-palvelut-lukeminen.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Lainojen uusiminen

Ellei aineistosta ole varausta, lainan voi uusia. Sen voi tehdä Internetin kautta verkkokirjastossa. Internetuusintaa varten tarvitaan tunnusluku, jonka saa, kun käy henkilökohtaisesti kirjastossa.

Lainan voit uusia myös puhelimitse sekä kirjastoissa asioidessa.
Lainat voi uusia viisi kertaa.

Aineiston varaaminen

Lainassa olevasta aineistosta voi jättää varauksen (ei koske sähköisiä kirjoja). Varauksen voi tehdä joko verkkokirjastossa, puhelimitse tai kirjastossa asioidessa. Internetvarausta varten tarvitaan tunnusluku. Sen saa kirjastossa asioidessa. Varaukset Louna-kirjastojen omasta kokoelmasta ovat maksuttomia. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään 2 €:n maksu.

Aineistovaraukset kohdistuvat kaikkien Louna-kimpan kirjastojen kokoelmiin. Asiakas saa siis varaamansa teoksen siitä Louna-kirjastosta, josta teos on ensimmäiseksi lainattavissa. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata. 

Varausta tehdessään asiakkaan tulee valita haluamansa noutopiste. Kun teos on valitussa noutopisteessä noudettavissa, asiakas saa saapumisilmoituksen valitsemallaan tavalla (tekstiviesti, sähköposti tai kirje). Aineisto pidetään varattuna 7 vrk ilmoituksen lähettämispäivästä.

Kaikki Louna-kirjastoissa lainattu aineisto voidaan palauttaa mihin tahansa Louna-kirjastoon maksutta.

 
Sivua muokattu: 03.04.2020