Logo [Lounakirjastot]
fiiliskuva-uutuudet799133859.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

KOTISEUTUKOKOELMAT

Louna-kirjastot keräävät kotiseutukokoelmaa omaa aluettaan koskien. Aineistoon voi tutustua kirjastoissa. Useimmiten kokoelman teoksista on myös lainattavat kappaleet kirjaston muilla osastoilla.

Kokoelmiin kerätään kirjoja, lehtiä, karttoja, äänitteitä, kuvatallenteita jne. Kotiseutukokoelmaan hankitaan paikallisten kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia ja paikkakunnasta kertovia tietokirjoja.

Forssan kirjastossa säilytetään Forssan lehteä (osin mikrofilmeinä, osin sidottuina vuosikertoina) ja alueen kirkonkirjojen mikrofilmejä. Forssassa on asiakkaiden käytettävissä myös mikrokortin- ja mikrofilminlukija.

Kotiseutuaineisto on tervetullutta kokoelmiimme, joten otamme vastaan ehdotuksia ja lahjoituksia aineiston kartuttamiseksi. Yhteydenotot omaan kirjastoon.

Paikallista tietoa  tietokannoissa

Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat on Louna-kirjastojen ylläpitämä tietokanta, jossa on tietoa Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijoista ja -kirjallisuudesta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä).

Häme-Wiki on vapaasti muokattava tietopankki Kanta-Hämeestä. Häme-Wikin ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

 
Sivua muokattu: 14.01.2017